“FRAGMENTERET HUS” ELLER “HØJHYTTEN” (2018) AF GITTE JUUL

Lokation: Skivevej 34, 7870 Roslev 

 

Hvis du elsker at sove udenfor, vågne op til fuglekvidder og solopgang, kan du gøre dette i kunstner og arkitekt Gitte Juuls værk “Fragmenteret hus” eller “Højhytten”. Værket er et skulpturelt to-etages shelter, hvor både borgere i Selde og besøgende kan overnatte. Shelteret kan også bruges som et samlingssted eller udkigspost, hvor du kan kigge ud over Seldes smukke landskab.

Shelteret står på den grund i Selde, som tidligere var familien Ladefogeds gartneri. Et stort drivhus med gamle vinplanter står stadig på grunden, sammen med andre kunstværker lavet til Skulpturlandsby Selde. Gitte Juuls værk er et ægte eksempel på Skulpturlandsbyens evne til at inddrage og aktivere lokale borgere i Selde. Det er Gitte Juul som har lavet tegningen og modellen til shelteret. Dertil har Selde-borger Herman Jensen, elever fra Teknisk Skole i Skive og andre Seldeborgere deltaget i værkprocessen og hjulpet til med at få realiseret shelteret.

“Fragmenteret hus” eller “Højhytten” er en videreudvikling af Gitte Juuls projekt “Jordmodergrunden” fra 2014. Projektet var et debatskabende forslag om et nyt stiforløb i Selde, der kunne skabe forbindelser mellem landsby, landskab og kunst – samt hvordan byggede strukturer i mark- og grundskel kunne skabe fælles mødesteder i Selde på tværs af private matrikler.